İstanbul Avrupa Yakası’ndaki hayvanat bahçeleri ve akvaryumlar

İstanbul’un Avrupa Yakası, her biri benzersiz deneyimler ve dünyanın dört bir yanından çok çeşitli hayvan türleriyle karşılaşma şansı sunan birçok önemli hayvanat bahçesine ve akvaryuma ev sahipliği yapmaktadır. İşte İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki en önemli hayvanat bahçeleri ve akvaryumlardan bazıları:

İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi

i̇stanbul dolphinarium

Yunusların gezegendeki en sevimli yaratıklar arasında olduğu söylenir. Kim böyle sevimli bir yaratıkla kaliteli zaman geçirmek istemez ki? Yine de hepsi bu değil. Yunusların yanı sıra, fok balığı ve yeni doğmuş beyaz balina gibi diğer hayvanların yaptığı en inanılmaz hareketleri izleyebilirsiniz.

İstanbul Akvaryum Florya

i̇stanbul akvaryum florya

Florya, İstanbul’un en cazip semtlerinden biridir. İstanbul Akvaryum inanılmaz bir balık koleksiyonuna sahiptir. Bu hayvanat bahçesi, barındırdığı tür çeşitliliği bakımından İstanbul hayvanat bahçelerinden ayrılıyor. Penguenler, bu konumun ana cazibe merkezleridir. Muhteşem su canlıları ile İstanbul Akvaryum mutlaka görülmeli. Akvaryumda köpekbalığı dalışını da deneyebilirsiniz ve 30 dakikalık bir dalış seansını tamamladıktan sonra dalış sertifikası alacaksınız.

Sea Life Akvaryum Forum İstanbul

Sea Life

5 milyon litre suyun altında bulunan Okyanus Odası ile dünyanın en güzel canlılarını keşfedebilirsiniz. Okyanus Tüneli ile benzersiz bir geziye çıkabilirsiniz. Çok geniş bir köpekbalığı ailesi ile tanışabilirsiniz. Köpekbalıklarıyla dalış, dalgıç şovları, köpekbalığı ve balık besleme seansları ile yapacak çok şey bulacaksınız.

VIALAND Tema Park Safari Tüneli

VIALAND Tema Park

Eyüp’te Vialand Tema Park içerisinde yer almakta olan Safari Tüneli, listemizdeki en bütçe dostu seçenektir. Vialand, 5000 m2’lik bir alanda tropikal balıklar, eklembacaklılar, sürüngenler, memeliler ve kuşlar gibi egzotik canlılarla dolu Orman Parkı, Zindanlar ve Safari turlarına ev sahipliği yapıyor. Orman Parkı, 100 türden yaklaşık 400 hayvanın bulunduğu bir evdir. Alışveriş merkezinin uzak ucunda bir akvaryum ve yılanlar, örümcekler ve balıklarla dolu bir orman safarisi var.