Marmaray ile İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir?

İstanbul Havalimanı’na gitmenin en ucuz yolu, Marmaray kullanmaktır. Marmaray ile İstanbul Havalimanı’na gitmek istiyorsanız, izlemeniz gereken yolu burada bulabilirsiniz.

Marmaray, Gebze ile Halkalı arasında hizmet veren bir raylı ulaşım yoludur. Marmaray kullanarak doğrudan İstanbul Havalimanı’na gitmek mümkün olmasa da Marmaray ile aktarma yaparak İstanbul Havalimanı’na kolayca ulaşabilirsiniz.

Marmaray’dan İstanbul Havalimanı’na gitmek için aktarma yapabileceğiniz farklı ulaşım araçları mevcuttur. Marmaray’dan aktarma yaparak İstanbul Havalimanı’na nasıl ulaşabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Marmaray ile İstanbul Havalimanı’na gidiş

İstanbul Havalimanı’na en yakın Marmaray istasyonu Halkalı istasyonudur. Daha da iyisi, Halkalı’da doğrudan İstanbul Havalimanı’na giden bir otobüs hattı bulunuyor olmasıdır. Marmaray’dan Halkalı’da inip H-3 Halkalı Marmaray – İstanbul Havalimanı otobüsüne binebilirsiniz.

Ancak Marmaray ile İstanbul Havalimanı’na gitmenin yolları bununla sınırlı değil, aşağıda daha fazla aktarma seçeneğini görebilirsiniz:

  • Marmaray’dan Halkalı’da inin ve H-3 Halkalı Marmaray – İstanbul Havalimanı otobüsüne aktarma yapın. 2 tam bilet basılan bu hat 109 dakikada sizi havalimanına ulaştırır.
  • Marmaray’dan Halkalı’da inin ve HVİST – 6 nolu Havaist otobüsüne binin. Bu hat 90 dakikada sizi havalimanına ulaştırır.
  • Marmaray’dan Yenikapı’da inin ve M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman Metro Hattı’na aktarma yapın. Metrodan Şişli istasyonunda inip H-2 Mecidiyeköy – İstanbul Havalimanı otobüsüne aktarma yapın. 2 tam bilet basılan bu hat 104 dakikada sizi havalimanına ulaştırır.
  • Marmaray’dan Yenikapı’da inin ve M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman Metro Hattı’na aktarma yapın. Metrodan Hacıosman istasyonunda inip H-8 Hacıosman – İstanbul Havalimanı otobüsüne aktarma yapın. 2 tam bilet basılan bu hat 118 dakikada sizi havalimanına ulaştırır.

Gördüğünüz gibi Marmaray’dan İETT otobüslerine aktarma yaparak İstanbul Havalimanı’na ucuz ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Böylece başka ulaşım araçlarına daha fazla para vermeniz gerekmez.