İstanbul Havalimanı’na metro ile nasıl gidilir?

İstanbul Havalimanı’na metro ile ulaşım sağlanmaktadır. İstanbul Havalimanı’na giden metroyu kullanarak İstanbul Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. İstanbul Havalimanı’na giden metroya başka metro hatlarından ve diğer ulaşım araçlarından aktarma yapabilirsiniz. Burada İstanbul Havalimanı’na metro ile nasıl gidildiğini öğrenebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı metrosu, M11 Gayrettepe – İstanbul Havalimanı – Halkalı Metro Hattıdır. M11 metro hattı, ayrıca Ulaştırma Bakanlığı tarafından U1 ve U2 hatları olarak isimlendirilmektedir. Hattın şu anda aktif olan istasyonları; Gayrettepe, Kağıthane, Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye, İstanbul Havalimanı, Kargo Terminali.

Havalimanına metro ile gitmek

  • Metrodan aktarma yapacaksanız, havalimanı metrosuna aktarma yapabileceğiniz metro hattı ve istasyon sayısı sınırlıdır. Gayrettepe’den geçen M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman ve Kağıthane’den geçen M7 Yıldız-Mahmutbey Metro hatlarından aktarma yapabilirsiniz.
  • Metrobüsten aktarma yapacaksanız, Mecidiyeköy’de inip M2 metrosuna Gayrettepe yönünde binip Gayrettepe’de metrodan inin ve havalimanı metrosuna aktarma yapın. Böylece metrobüsten aktarma yaparak havalimanına metro ile ulaşabilirsiniz.
  • Marmaray’dan aktarma yapacaksanız, Yenikapı’da inip M2 metrosuna Hacıosman yönünde binip Gayrettepe’de metrodan inin ve havalimanı metrosuna aktarma yapın. Böylece Marmaray’dan aktarma yaparak havalimanına metro ile ulaşabilirsiniz.
  • İETT otobüsünden aktarma yapacaksanız, Kağıthane metrosuna giden İETT otobüsleri; 46T Çağlayan – Topkapı, 46Ç Kağıthane – Eminönü, 62 Kağıthane / Gültepe – Kabataş, 63 Kağıthane / Çeliktepe – Kabataş, 65G Kağıthane / Gültepe – Şişli
  • Ayrıca Kağıthane istasyonuna Şişli – Güzeltepe, Başak Konutları – Şişli, Topkapı – Seyrantepe ve Köprübaşı Mahallesi minibüsleriyle de ulaşabilirsiniz.

Metro kullanarak havalimanına gitmek

Havalimanına giderken metrodan aktarma yapabileceğiniz hatlar da vardır. Bunun için izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  • M2 Yenikapı – Hacıosman Metro Hattını kullanarak Gayrettepe’de inip havalimanı metrosuna aktarma yapabilirsiniz.
  • M7 Yıldız – Mahmutbey Metro Hattını kullanarak Kağıthane’de inip havalimanı metrosuna aktarma yapabilirsiniz.
  • M7 Yıldız – Mahmutbey Metro Hattını kullanarak Mahmutbey’de metrodan inip H-1 Mahmutbey Metro – İstanbul Havalimanı İETT otobüsüne aktarma yapabilirsiniz.
  • M2 Yenikapı – Hacıosman Metro Hattını kullanarak Mecidiyeköy’e gidip oradan Havaist otobüsüne binebilirsiniz. Ayrıca Mecidiyeköy’den M7 Kağıthane metrosuna aktarma yapıp Kağıthane’den havalimanı metrosuna aktarma yapabilirsiniz.
  • M2 Yenikapı – Hacıosman Metro Hattını kullanarak Hacıosman’a gidip oradan H-8 Hacıosman Metro – İstanbul Havalimanı İETT otobüsüne aktarma yapabilirsiniz.