Sirkeci’den İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir?

Sirkeci, İstanbul’un Eminönü semtindeki bir tren istasyonudur. Sirkeci Garı ve yakınlarından İstanbul Havalimanı’na ulaşmak için izlemeniz gereken yolu buradaki eksiksiz kılavuzdan öğrenebilirsiniz.

Sirkeci’den İstanbul Havalimanı’na gitmek için kullanabileceğiniz araçlar; Havaist otobüsü, İETT otobüsü, metro ve taksidir.

Havaist, İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlamak amacıyla hizmet veren özel bir servistir. İETT ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir ulaşım hizmetidir.

Sirkeci’ye en yakın Havaist durağı, Aksaray Metro İstasyonudur. Havaist ile gitmek için öncelikle https://my.hava.ist/ adresinden bilet almalısınız. Ardından otobüsün kalkış saatinde Aksaray Metro durağına gitmelisiniz. Harita bağlantısı.

Sirkeci’ye en yakın havalimanına giden İETT otobüsü durağı, Mecidiyeköy metro istasyonudur. Mecidiyeköy’e “M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman” metro hattı ile gidebilirsiniz. Orada, “H-2 Mecidiyeköy – İstanbul Havalimanı” otobüsüne binmelisiniz. Harita bağlantısı.

Sirkeci’ye en yakın havalimanı metro istasyonu, Gayrettepe istasyonudur. İstanbul Havalimanı’na doğrudan giden metro hattı, “M11 Gayrettepe – İstanbul Havalimanı – Halkalı Metro” hattıdır. Harita bağlantısı.

Sirkeci’den taksi ile İstanbul Havalimanı’na gidecekseniz, yol mesafesi en az 40 kilometre, en fazla 45 kilometredir.