İstanbul’da halk ekmek fiyatı

İstanbul Halk Ekmek (IHE), İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait bir ekmek ve fırıncılık kuruluşudur. İstanbullulara uygun fiyatlı ve hijyenik ortamlarda üretilmiş ekmek sunmak amacıyla faaliyet göstermektedir. Peki İstanbul’da halk ekmek fiyatı ne kadardır?

Fırınlara göre daha uygun fiyatlı ekmek sunmasıyla tanınan İstanbul Halk Ekmek, yüksek kalite standartlarını koruyarak gıda güvenliğine katkıda bulunmayı ve İstanbulluların temel gıda maddelerinin maliyet yükünü hafifletmeye yardımcı olmayı amaçlıyor. İstanbul’da güncel halk ekmek fiyatları belli oldu.

Halk ekmek fiyatı

İstanbul Halk Ekmek’te 250 gramlık “Normal Ekmek” ve “Kepekli Ekmek” fiyatı 8 TL’dir.

İHE tarafından üretilen “Normal Ekmek” için enerji değeri 100 gram üzerinden 271,3 kcal, “Kepekli Ekmek” için enerji değeri 100 gram üzerinden 250,6 kcal’dır.

Ayrıca “Normal Ekmek” ve “Kepekli Ekmek” içeriğinde; buğday unu, su, ekmek mayası, gluten, peyniraltı suyu tozu, tuz, üzüm sirkesi, gıda enzimleri bulunur. Ek olarak “Kepekli Ekmek”, %20 buğday kepeği içerir.

İstanbul Halk Ekmek, daha düşük fiyatlarla ekmek sağlayarak sosyal refaha katkıda bulunmayı ve başta düşük gelirli olanlar olmak üzere İstanbulluların yaşam maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor. Kuruluş, temel gıda maddelerini makul fiyatlarla sağlamadaki rolü nedeniyle toplumun desteğini ve takdirini kazanmıştır. İstanbul’un kentsel peyzajının önemli bir parçası haline geldi.