İstanbul – Sivas arası kaç kilometre?

İstanbul ile Sivas arası kaç kilometre olduğunu merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazıda İstanbul – Sivas arası kara yoluyla kaç kilometre olduğunu en doğru şekilde size söylüyoruz.

İstanbul’dan Sivas’a veya Sivas’dan İstanbul’a gitmeye hazırlananlar için en önemli soru, yolun kaç kilometre olduğudur. Böylece yolculuğun kaç saat süreceğini ve ne kadar yakıt harcayacağını hesaplayabilir. Sadece özel araba sahipleri için değil, aynı zamanda otobüsle yolculuk yapanlar için de uzaklığın ne kadar olduğu önemlidir.

İstanbul – Sivas arası uzaklık ve mesafe hesabı

İstanbul Valiliği ile Sivas Valiliği arasındaki 883 kilometre yol vardır. Yolculuk E-80 veya Anadolu Otoyolu üzerinden yapılmış olup Bolu ve Gerede üzerinden geçilmiştir. Ankara’dan dilerseniz Çankırı üstünden gidin veya Tosya yolundan devam edin, Çankırı üstünden giderseniz 40 dakika daha erken varırsınız.

Otobüsle yolculuk durumunda Harem otogarı ile Sivas otogarı arasında 871 kilometre, Esenler Otogarı ile Sivas Valiliği arasında 897 kilometre, Alibeyköy’deki cep otogarları ile Sivas Valiliği arasında 888 kilometre, Dudullu’daki otogarlar ile Sivas Valiliği arasında 858 kilometre, Samandıra Otogarı ile Sivas Valiliği arasında 851 kilometre yol vardır.

İstanbul – Sivas arası yolculuk kaç saat sürer?

Özel otomobille yolculuk, İstanbul’dan kalkış noktanıza göre 8 saat 45 dakika ile 10 saat 30 dakika arasında sürebilir.

Otobüsle yolculuk; Esenler’den 14 saat 45 dakika, Alibeyköy’den 14 saat 25 dakika, Dudullu’dan 13 saat, Samandıra’dan 11 saat 45 dakika sürer. Otobüsün trafikte takılması durumunda süreler 30 dakika fazla olabilir.