Metro’ya bisikletle binme saatleri nedir?

İstanbul’da metroya bisiklet ile binebilirsiniz. İstanbul metrosuna bisikletle binerken uymanız gereken bazı kurallar vardır. Metro’da bisikletle ancak belirli saatler arasında gidip gelebilirsiniz.

Metroya bisiklet ile binmek için geçerli olan günler ve saatler önceden belirlenmiştir. Aşağıda, metroya bisikletle binme kurallarını görebilirsiniz.

Metro İstanbul’da bisikletle yolculuk kuralları 2023 yılında güncellendi ve bazı kısıtlamalar kaldırıldı. Artık hafta sonları saat sınırı olmaksızın metro ve tramvaylarda bisiklet ile seyahat edilebilir.

Metroya bisikletle binme kuralları

Hafta içi günlerde metroya bisiklet ile binmenin serbest olduğu saatler ise 07.00-09.00 ila 17.00-20.00 saatleri dışındaki saatlerdir. Ancak katlanabilir bisikletler ve elektrikli bisikletler bu sınırlamaya dahil değildir.

  • Yolcularımız katlanabilir tek kişilik bisikletler ve elektrikli bisikletler ile işletme saatleri içerisinde her gün, standart katlanmayan tek kişilik bisikletler ve elektrik bisikletler ile hafta içi 07.00-09.00 / 17.00-20.00 saatleri dışında yolculuk edebilirler. Hafta sonları ise zaman sınırı olmaksızın işletme saatleri içerisinde ekstra ücret ödemeden yolculuk yapabilirler.
  • Ayrıca; bisikletli yolcularımız “yaşlı, engelli, hamile ve çocuklu yolcularımıza” öncelik vermek kaydıyla asansörleri kapasiteleri dahilinde kullanabilirler.
  • Araç içerisinde konumlandırılacağı uygun alanlar bulunmaması ve istasyon içerisinde yaya sirkülasyonuna olumsuz etkisi nedeniyle iki kişilik bisikletleri sisteme kabul etmemekteyiz.
  • İstasyonlarımız içerisinde yer alan bisiklet park alanları günlük kullanım içindir. İşletme saatleri dışında park yapılması yasaktır.