İBB Safa Tepesi Sosyal Tesisi nerede, nasıl gidilir?

İBB Safa Tepesi Sosyal Tesisi hangi İETT otobüs geçer, hangi Metro veya Marmaray durakta inmek gerekir gibi akıllı ulaşım bilgileri ile çalışma saatleri ve telefon numarası.

Adres ve İletişim

Hangi Durakta?

Hakkında Bilgiler

Sancaktepe'de yer alan İBB Safa Tepesi Sosyal Tesisi, şehrin yoğun temposundan uzaklaşmak ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir mekan. 2015 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan tesis, 100 dönümlük geniş bir mesire alanına sahip. Eşsiz İstanbul manzarasına hakim olan bu sosyal tesis, 380 metrekarelik restoranı, 1.300 metrekarelik seyir terası ve 26 metrekarelik iki adet büfesi ile ziyaretçilerine keyifli anlar sunuyor.

Safa Tepesi Sosyal Tesisi, pazartesi günleri hariç her gün 08:30 - 23:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Tesis, lezzetli yemeklerin yanı sıra basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, yürüyüş parkurları ve çocuk parkları gibi çeşitli sosyal aktiviteler sunarak sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik ediyor. Ayrıca, ödüllü aşçıların hazırladığı geleneksel Türk mutfağına has lezzetler ve tesisin spesiyali olan Somon Kavurma, ziyaretçilere unutulmaz bir gastronomi deneyimi vaat ediyor.

Safa Tepesi'nin seyir terasında, İstanbul'un muhteşem siluetini izlerken çayınızı yudumlayabilir ve şehrin güzelliklerini 360 derece bir açıdan seyredebilirsiniz. Bol oksijen ve tertemiz havasıyla misafirlerine huzur dolu bir atmosfer sunan tesis, şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler için birebir.

Yol Tarifi - Nasıl Gidilir?

Aşağıdaki yol tariflerinden birini kullanarak kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz:

  1. Özel aracınızla gitmeyi tercih ederseniz, Mevlana Caddesi üzerinde yer alan tesisin adresi şu şekildedir: Yunus Emre Mahallesi, Mevlana Caddesi No:69, 34791 Sancaktepe/İstanbul.
  2. Toplu taşıma kullanarak gitmek isteyenler için ise, Kartal’dan kalkan otobüs hatları ve minibüs seçenekleri bulunmaktadır.
  3. Metro ile gitmek isterseniz Sarıgazi’de inip otobüsle aktarma yapabilirsiniz.
  4. Marmaray ile gitmek isterseniz, Kartal’da inip otobüsle aktarma yapabilirsiniz.

Fotoğraflar

İBB Safa Tepesi Sosyal Tesisi 6
İBB Safa Tepesi Sosyal Tesisi 2
İBB Safa Tepesi Sosyal Tesisi 3
İBB Safa Tepesi Sosyal Tesisi 4
İBB Safa Tepesi Sosyal Tesisi 5