Esenyurt metro durakları nerede?

Esenyurt metro duraklarının nerede olduğunu merak ediyorsanız, burada Esenyurt’un metro durakları hakkında bilgi alabilirsiniz.

M7 Metro Hattı Esenyurt durakları

Tamamlandığında “M7 Esenyurt Meydan – Kabataş Metro Hattı” (şu anda M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı) olacak olan M7 metro hattının bir parçası olan ve yapımı devam eden “Esenyurt Meydan – Mahmutbey” kısmında, Esenyurt ilçesinden geçen metro hattı için duraklar vardır.

M7 metro hattı kapsamında Esenyurt metro durakları şunlardır: Esenkent, Ardıçlı, Esenyurt Meydan.

M7 Metro Hattı Saadetdere uzatması Esenyurt durakları

M7 metro hattı üzerinde şu anda 2 uzatma çalışması devam ediyor. Bunlar doğuda Kabataş uzatması, batıda ise Esenyurt Meydan uzatması. Bu iki uzatmanın dışında, henüz proje aşamasında olan Esenyurt Meydan – Saadetdere uzatması bulunuyor.

M7 metro hattının Saadetdere uzatması Esenyurt metro durakları şunlardır: Nazım Hikmet, Esenyurt Belediye, Firüzköy (Avcılar), Saadetdere.

esenyurt metro harita

Ambarlı – Hadımköy Metro Hattı Esenyurt durakları

Henüz proje aşamasında olan Ambarlı – Hadımköy Metro Hattı, doğrudan Esenyurt içinden geçiyor ve dikine ulaşım sağlıyor.

Bu hat kapsamında Esenyurt metro durakları şunlardır: Yeşilkent, Kıraç, Esenyurt Mezarlık, Esenkent (M7 metrosu ile entegre), Evren Sanayi, Bahçekent.

Bu hat aynı zamanda Beylikdüzü istasyonunda Hızray ile entegre olacak.