İstanbul Kart renkleri ve özellikleri

İstanbul Kart, İstanbul’da şehir içi ulaşımda kullanılan bir ödeme sistemidir. Ulaşımı kolaylaştırmasının yanı sıra bir çok avantaj sunar. Peki İstanbul Kart renkleri ne anlama gelir? Her kart renginin bir anlamı vardır. Hadi şimdi İstanbul Kart renklerine ve özelliklerine bakalım.

İstanbul Kart renkleri temelde dört renkten oluşur: Kırmızı, Turkuaz, Mavi ve Sarı. Kartların üstünde yarım bir kalp figürü ile her rengin biraz daha koyu versiyonu yer alır. Bununla birlikte özel tasarlanmış kartlar da mevcuttur.

Peki kart renklerinin anlamı nedir? Her kartın özelliği farklıdır ve bunu renklerle simgeler. Aşağıda İstanbul Kart renklerini ve ne anlama geldiklerini öğrenebilirsiniz:

Renkli İstanbul Kartlar

Kırmızı İstanbulkart

Kırmızı İstanbul Kart

Standart İstanbul Kart için kullanılır.

Turkuaz İstanbulkart

Turkuaz İstanbul Kart

İndirimli İstanbul Kart için kullanılır. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş kartları turkuaz renklidir.

Mavi İstanbulkart

Mavi İstanbul Kart

Adakart olarak bilinen Ada Sakini kartı, Harcırah ve Kurumsal kartlar mavi renklidir.

Sarı İstanbulkart

Sarı İstanbul Kart

Ücretsiz kullanım hakkına sahip İstanbul Kart için kullanılır. 65 Yaş Üstü, Anne, Basın Mensubu, Belediye Zabıta, Gazi, Gazi Ailesi, Emniyet Hizmet Sınıfı, Engelli, Er ve Erbaş, Milli Sporcu, Muhtar, Şehit Ailesi, TUİK kartlarında kullanılır.

Özel tasarımlı İstanbul Kartlar

Sınırlı Kullanımlı Bilet

SınırlıKullanımlı Bilet

Toplu ulaşımda belli miktarlarda geçiş hakkı sağlayan karttır. BİRgeç, İKİgeç, ÜÇgeç, BEŞgeç, ONgeç, SMS QR kartları bu tasarıma sahiptir.

Istanbul City Card

Istanbul City Card

Turistler için tek seferlik ödeme karşılığında gün bazlı kullanım hakkı sağlayan karttır. İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistlere 1-3-5-7-15 güne kadar ücretsiz kullanım sağlayan ve müze girişlerinde kullanılabilen karttır.