İstanbul Kart NFC nedir?

İstanbulkart ile gelen NFC özelliği hakkında merak ettiğiniz her şeyi burada bir araya getirdik. İstanbul Kart, NFC özelliği sayesinde cihazlar ile yakın iletişim imkanı sağlar ve böylece ödeme ve kart dolum işlemleri kolaylaşır. Peki İstanbul Kart NFC nedir? İşte İstanbulkart’ın NFC özellikleri hakkında detaylar.

İstanbul Kart NFC nedir?

NFC, Yakın Alan İletişimi anlamına gelir. İstanbul Kart içinde yer alan NFC özelliği, cihazların İstanbul Kart ile veri alışverişi yapmasına izin veren kısa menzilli, yüksek frekanslı bir kablosuz teknolojiyi içerir.

Düşük bir etki yarıçapı ile, kartın NFC özelliğinin çalışması için ekipmana 10 veya 15 santimetre aralıklarla yakın tutulması gerekir. İstanbul Kart NFC özelliği sayesinde kartınıza yüklediğiniz bakiyeyi cep telefonunuz ile etkinleştirebilirsiniz.

İstanbul Kart NFC nasıl çalışır?

Bu teknoloji İstanbulkart ile diğer cihazlar arasında bilgi alışverişinin gerçekleştiği bir elektromanyetik alan yaratır. İstanbul Kart’ın NFC özelliği pasif mod ile çalışır.

İstanbulkart ile diğer cihaz arasında elektromanyetik alan oluşması için cihazın güç kaynağı kullanılır.

İstanbul Kart NFC ile neler yapabilirsiniz?

NFC özelliği İstanbulkart için mükemmel bir dijital çözümdür. İstanbul Kart’ın NFC özelliği sayesinde İstanbul Kartınızı online alışveriş uygulamalarında ödeme yapmak ve ayrıca günlük hayatın çeşitli aktivitelerinde kullanmak için kullanabilirsiniz.

İstanbul Kart NFC ile ödeme yapmak için tek yapmanız gereken ilgili uygulamada İstanbul Kart ile ödemeyi seçip karınızı cep telefonunun kamerasına yaklaştırmaktır.

Ayrıca İstanbul kartın NFC özelliği ile İstanbul Kart mobil uygulaması üzerinden bakiye doldurma, bakiye sorgulama ve bekleyen bakiyeyi etkinleştirme gibi işlemler yapabilirsiniz.