Sultanahmet’ten İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir?

İstanbul’un tarihi semti Sultanahmet her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği ve çok sayıda tarihi mekana ev sahipliği yapan bir merkezdir. Peki Sultanahmet’ten İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir? Bu eksiksiz kılavuz ile Sultanahmet’ten kolayca İstanbul Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

Eski Şehir olarak bilinen Tarihi Yarımada, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Hipodrom, Kapalıçarşı gibi İstanbul’un tarihi mekanlarını keşfedip ve eşsiz kültür ve mimari karışımının tadını çıkarabileceğiniz bir yerdir. Sultanahmet, şehrin büyüleyici geçmişine bir bakış sunuyor ve İstanbul’un en ikonik ve ziyaret edilen bölgelerinden biri olmaya devam ediyor.

Sultanahmet’ten İstanbul Havalimanı’na gitmek için otobüs ve metro kullanabilirsiniz. Aşağıda Sultanahmet’ten İstanbul Havalimanı’na gitmenin farklı yollarını bulabilirsiniz.

1. Havaist otobüsü ile gitmek

Aksaray metro istasyonundan Havaist otobüsü kalkar. Havaist, şehrin çeşitli noktalarından İstanbul Havalimanı’na yolcu taşımak için tasarlanmış özel bir otobüs servisidir. Havaist otobüsleriyle gitmek için https://my.hava.ist/ adresinden bilet alabilirsiniz.

Sultanehmet’e en yakın Havaist hattı, Aksaray metro istasyonundan kalkan “HVİST – 12” hattıdır. Aksaray metro istasyonu, Sultanehmet’e çok yakındır. Sirkeci’de Marmaray trenine binip Yenikapı’da inip M1A veya M1B metro hatlarından birini kullanarak gidebilirsiniz. Aksaray metro istasyonu için harita bağlantısı.

2. İETT otobüsü ile gitmek

Mecidiyeköy metro istasyonu ve Halkalı Marmaray istasyonundan İETT otobüsü kalkar. İETT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait şehir içi otobüs hizmetidir. Özel işletmeye göre daha ucuza yolculuk imkanı tanır. İETT ile gitmek için bir gişeden 2 geçişlik tek kullanımlık kart almalısınız. Eğer İstanbul’a yolunuz daha fazla düşüyorsa, bir İstanbulkart satın alabilirsiniz.

Sultanahmet’e en yakın havalimanı otobüsü, Mecidiyeköy ve Halkalı’da kalkar. Mecidiyeköy’e gitmek için Yenikapı’dan “M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman” Metro Hattına binebilirsiniz. Mecidiyeköy’den “H-2 Mecidiyeköy – İstanbul Havalimanı” hattı ile gidebilirsiniz. Mecidiyeköy durağı için harita bağlantısı.

Halkalı’ya gitmek için Sirkeci’den “Halkalı – Gebze Marmaray” tren hattını kullanabilirsiniz. Halkalı’dan “H-3 Halkalı Marmaray – İstanbul Havalimanı” hattı ile gidebilirsiniz. Halkalı durağı için harita bağlantısı.

3. Metro ile gitmek

İstanbul Havalimanı’na doğrudan giden metro hattı, “M11 Gayrettepe – İstanbul Havalimanı – Halkalı Metro” hattıdır. Bu metro hattını kullanmak için Sultanahmet’e en yakın durak olan Gayrettepe’ye gitmelisiniz. M11 metrosu Gayrettepe istasyonu harita bağlantısı.

4. Taksi ile gitmek

İstanbul Havalimanı’na taksi ile gitmek biraz pahalıya patlayabilir, ancak son seçenek olarak dikkate almanız gerekiyor. Öncelikle İstanbul Havalimanı’na Sultanahmet’ten kaç kilometre yol olduğunu bilmelisiniz ki taksici sizden fazla para talep etmesin.

Sultanahmet Meydanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taksi ile gitmek en az 40 kilometre, en fazla 45 kilometre yol tutuyor. Şimdi sırada taksi ücretini hesaplamak var.