Taksim’den metro ile İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir?

Taksim’den metro ile İstanbul Havalimanı’na nasıl gidildiğini merak ediyorsanız, bu rehberi takip ederek İstanbul Havalimanı’na Taksim’den metro ile kısa sürede gidebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’na giden metro, M11 Gayrettepe – İstanbul Havalimanı – Halkalı Metro Hattıdır. Bu hatta Taksim’den ulaşmak için öncelikle Gayrettepe‘ye gitmelisiniz. Şu anda bu hattın Taksim’e en yakın istasyonu Gayrettepe’dir.

İstanbul Havalimanı’na sadece metro kullanarak gitmek istiyorsanız;

  1. Taksim’den Gayrettepe’ye gitmek için Taksim metro istasyonundan “M2 Yenikapı – Hacıosman Metro Hattını kullanarak Hacıosman yönünde metroya binin (Taksim metro istasyonu harita bağlantısı).
  2. Metrodan Gayrettepe’de inin (Gayrettepe metro istasyonu harita bağlantısı).
  3. Ardından Gayrettepe’den havalimanı metrosuna binin.

Taksim’den Gayrettepe’ye gitmek için otobüs veya taksi gibi başka bir ulaşım aracı da kullanabilirsiniz.

Taksim’deki otobüs durağından DT2 Ortaköy – Taksim İETT otobüsüne binerek doğrudan Gayrettepe istasyonuna ulaşabilirsiniz. (Taksim otobüs durağı harita bağlantısı).

Taksim’den taksi ile Gayrettepe metro istasyonuna gidecekseniz, yol mesafesi en az 5.5 kilometre, en fazla 809 kilometredir. (Güzergah harita bağlantısı).

Ayrıca yürüyerek 1 saat 13 dakikada Gayrettepe metro istasyonuna ulaşabilirsiniz. Yürümeniz gereken mesafe 5.3 kilometredir (Güzergah harita bağlantısı).