Beykoz’dan İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda kalan Beykoz’dan İstanbul Havalimanı’na ulaşım için en doğru rehberi hazırladık. Bu sayede, Beykoz’dan İstanbul Havalimanı’na kolayca gidebilirsiniz.

Beykoz’dan İstanbul Havalimanı’na gitmek için kullanabileceğiniz araçlar; bireysel araç, Havaist otobüsü, İETT otobüsü ve taksidir.

Havaist, İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlamak amacıyla hizmet veren özel bir servistir. İETT ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir ulaşım hizmetidir.

Beykoz’dan İstanbul Havalimanı’na ulaşım

Öncelikle bireysel araçla gidenler için hızlıca yolu tarif ederek başlıyoruz. Anadolu Kavağı veya Mahmutşevketpaşa tarafındaysanız, daha doğrusu Riva’ya yakınsanız, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS), diğer durumlarda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) karşıya geçin. YSS’den karşıya geçerseniz; Kuzey Marmara Otoyolu boyunca gidin, zaten yol havalimanı önünden geçer. FSM’den karşıya geçerseniz; çevre yolundan Hasdal’da sapın ve Hasdal – Kemerburgaz yolunu kullanın.

Havaist ile gitmek isterseniz, “HVİST-14 Kadıköy – Acıbadem – Yenisahra – Tepe Üstü – Kavacık – İstanbul Havalimanı” hattını kullanmalısınız. Size en yakın durak, Kavacık Kavşağıdır.

Toplu ulaşımla gidecekseniz, en uygun yol olarak Gayarettepe’ye gitmeniz ve metro ile aktarma yapmanızdır. 121A İETT otobüsü ile Beykoz’dan Gayrettepe’ye gidebilirsiniz.