Mavi dijital İstanbulkart nedir?

Mavi dijital İstanbulkart, İstanbul’da ulaşım hizmetlerinde kullanılan bir geçiş kartıdır. Mavi dijital İstanbulkart, İstanbul Kart mobil uygulamasında sunulan bir dijital kart veya dijital hesaptır. Ayrıca İstanbul Kart’ın Mavi olarak sunulan fiziki kartları da vardır. Burada hem dijital karta hem de fiziki karta bakıyor olacağız.

İstanbul Kart mobil uygulamasından erişilebilen Mavi dijital İstanbulkart ile ulaşım geçişlerinizi mobil telefon üzerinden yapabilirsiniz. NFT ve QR teknolojilerinden yararlanan mobil uygulama sayesinde kolayca ödeme yapabilirsiniz ve yanınızda fiziki kart olmasına gerek yoktur.

Mavi İstanbul Kart ise, fiziki olarak sunulan bir karttır. Mavi İstanbul Kart çeşitleri; Mavi kart, Ada sakini kart, Harcırah kart ve Kurumsal karttır. Fiziki olarak sunulan mavi kartı almak için kolayca başvuru yapabilirsiniz. Mavi kart ile abonman olabilirsiniz ve ayrıca abonmanlık dışında da TL yükleyerek kullanabilirsiniz.

Cep telefonundaki İstanbulkart mobil uygulamasından sunulan Mavi dijital İstanbulkart, fiziki olarak sunulan Mavi karttan farklıdır. Tüm İstanbulkart sahiplerinin mobil uygulamadan erişebilecekleri bir Mavi dijital İstanbulkart’ı vardır. Ayrıca bu kartlar artık dijital hesap olarak adlandırılıyor ve banka kartı gibi kullanılabiliyor.