İBB’nin engelli yardımı nasıl alınır?

İBB tarafından yetkili sağlık kuruluşlarından verilmiş engelli raporu olan engellilere yönelik çeşitli yardımlar yapılmaktadır.

İBB hangi engelli raporunu kabul eder?

İBB’den engelli yardımı alabilmek için engelli sağlık raporu olmalıdır. Engelli sağlık raporu, bakanlık tarafından yetkilendirilen hastanelerden alınabilir. Özel hastanelerden alınan sağlık raporları geçerli değildir.

İBB engelli kimlik kartı geçerli mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen engelli kimlik kartları, İBB tarafından da geçerli sayılmaktadır.

İBB kimlere engelli maaşı verir?

Yüzde 40 ve üstü engelli oldukları belgelenen, muhtaçlık sınırın altında bir gelire sahip olan TC vatandaşlarına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından engelli maaşı ödenir. Engelli maaşı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılır.

ibb engelli destek

İBB evde bakım ücreti nasıl alınır?

Evde bakım ücreti almak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl veya İlçe Müdürlüklerine başvurmak gerekir. Evde bakım ücreti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilmektedir.

İBB’nin engelli yardımı nedir?

İBB Engelliler Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik çok sayıda hizmet verilmektedir. Bunlar; sosyal destek hizmetleri, psikolojik destek hizmetleri, danışmanlık hizmetleri, bakım hizmetleri, istihdam hizmetleri, eğitim hizmetleri, ulaşım hizmetleridir.

İBB tarafından engellilere yönelik sağlık, malzeme desteği ve eğitim ve bakım hizmetleri verilmektedir.