Acıbadem Caddesi yenileniyor

Kadıköy önemli semtlerinden Acıbadem’deki Acıbadem Caddesi yenileniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında hem Kadıköy hem de Üsküdar’dan geçen Acıbadem Caddesi’nde yol ve yeşil alan düzenlemeleri yapılacak.

Kadıköy’de D-100’den Taşköprü Caddesi’ne kadar uzanan Acıbadem Caddesi’nde D-100’den Sarayardı Caddesi’ne kadar uzanan kısmında yenileme çalışmaları yapılacak. Ardından Üsküdar Acıbadem Caddesi’nde D-100’den Üçpınarlar Caddesi’ne kadar olan kısma geçilecek.

Acıbadem Caddesi yenileme çalışmaları

Çalışmalar kapsamında yol kontürü düzenlemeleri, tretuvar ve asfalt yenilemesi, yeşil alan düzenlemeleri yapılacak. Ayrıca yaya yolları yeniden düzenlenerek engellilere uygun hale getirilecek ve kent mobilyaları yerleştirilecek.

Kaldırımlarda yer alan aydınlatmalar ise orta refüje taşınarak kaldırımda yol boyunca engelsiz erişim sağlanacak ve kaldırımlarda yer açılacak. Tretuvar çalışmaları sırasında caddenin fiber internet altyapısı da yenilenecek.

İki etap halinde yürütülecek çalışmalar, İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek. İlk etap Acıbadem Caddesi’nde D-100’den Sarayardı Caddesi’ne kadar olan 900 metrelik kısmı içerirken, ikinci etapta ise D-100’den Üçpınarlar Caddesi’ne kadar olan 2 kilometrelik kısım yapılacak.

Çalışmalar kapsamında 3 bin metrekarelik yeşil alan yapılacak ve sağlıklı ağaçlar korunurken yeni ağaçlar da dikilecek.