İstanbul’da taksi açılış ücreti 2024

İstanbul’da taksi açılış ücreti belli oldu. İstanbul’da güncel olarak uygulanan taksi açılış ücreti, UKOME toplantısında kararlaştırıldı. İstanbul’daki taksi türlerine göre taksimetre açılış ücretlerini buradan öğrenebilirsiniz.

İstanbul’da taksilerde geçerli olan taksimetre açılış ücreti, 13 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere 24,55 TL olarak belirlendi.

İstanbul genelinde faaliyet gösteren taksiler, farklı türlere sahiptirler. Bunları renklerinden ayırabilirsiniz. Her taksi türünün farklı bir taksimetre açılış ücreti vardır. Yukarıdaki taksi açılış ücreti, sarı taksiler için geçerlidir. Diğer taksi türleri için geçerli fiyatları aşağıda bulabilirsiniz.

İstanbul’da taksi açılış ücreti

Sarı renkli taksilerde açılış ücreti 24,55 TL, turkuaz renkli taksilerde açılış ücreti 28,24 TL, siyah renkli taksilerde açılış ücreti 41,74 TL, 8 kişilik sarı renkli taksilerde açılış ücreti 31,92 TL’dir.

İstanbul’da taksimetre açıldıktan sonra her 100 metrede bir birim mesafe ücreti eklenir. Gidilecek mesafe tamamlandığında, toplam kat edilen mesafenin ücreti, açılış ücretine eklenerek toplam ödenecek ücret ortaya çıkar.