İstanbul’a ne zaman kar yağacak?

İstanbul, Marmara Bölgesi’nin kuzeyinde kalan bir şehirdir. 5 bin 461 kilometrekarelik bir kara kütlesi üzerinde oturuyor. İstanbul’un geniş bir ovası yoktur ve topraklarının büyük bir kısmı yerleşim yerleri ve tepelerle kaplıdır.

İstanbul’da kış çok güzeldir, İstanbul’da kar yağdığında şehir, her şeyi kaplayan pudra beyazı bir pelerinle muhteşem bir şekilde giyinmiş görünebilir. İstanbul’da kar görmek için en iyi aylar ocak ve şubat aylarıdır. Kasım ve aralık genellikle biraz erkendir, ancak bu aylarda şanslı olabilirsiniz.

Karadeniz ile Akdeniz arasında bir geçiş iklimine sahip İstanbul’un iklimi, hava kütlelerinin hareketinden etkilenir. Kışlar soğuk ve yağışlı, yazlar ise yağışsız, sıcak ve bunaltıcı bir iklime sahiptir. İstanbul’da kasım ayından mart ortasına kadar kar yağma ihtimali vardır.

İstanbul’da şimdiye kadar yaşanan en yüksek kar yağışı, 14 Mart 1987’de yağmış ve karlar bir ay boyunca erimemiş. Ayrıca Bizans ve Osmanlı zamanlarında yağan kar yağışları ve soğuklar nedeniyle İstanbul’da boğazın ve Haliç’in donduğu ve karşıdan karşıya yürüyerek geçildiği ifade edilmektedir.

İstanbul’da kışın en düşük sıcaklık -11 derece olmaktadır. İstanbul’da hava sıcaklığının 0 derecenin altına indiği zamanlarda genelde kar yağışı meydana gelmiştir.