İstanbulkart vizeleme işlemi nerede yapılır?

İstanbulkart, sosyal sınıflara yönelik ücretsiz veya indirimli kartlar sunar. Bu kartlardan öğrenciler, öğretmenler, yaşlılar ve gaziler gibi sosyal sınıflar yararlanır.

İstanbulkart’ın sunduğu sosyal hakların devamlılığı için çeşitli zaman aralıklarında vizeleme işlemine tabi tutulması gerekir.

İstanbulkart vizeleme işlemi nerede yapılır?

İstanbulkart vizeleme işlemi İstanbulkart mobil uygulaması, temcilikler, İstanbulkart dolum bayileri ve kurumsal temsilciliklerde gerçekleştirilebilir.

İstanbulkart mobil uygulamasından vizeleme işlemi yapmak için uygulamaya girin, kartlarım kısmına gelin. Ardından kart ekle düğmesine dokunun ve kart bilgilerinizi girin veya kartı okutun.

Uygulamaya eklenen kartı vizelemek için Kartlarım kısmına geri dönün. İlgili kartı seçin. Ardından kart bilgileri altında yazan “Vizleme” seçeneğini kullanın.

Vizeleme işlemi için kartınıza bakiye yüklemeniz gerekiyor. Bakiyeniz varsa telefonunuzun NFC özelliğini kullanarak vizeleme işlemini tamamlayabilirsiniz. Eğer telefonunuzun NFC özelliği yoksa, vizeleme işlemini İstanbulkart bayisinden gerçekleştirebilirsiniz.