İstanbul Marmaray haritası

Marmaray, İstanbul’da Avrupa ve Asya tarafını birbirine bağlayarak iki kıta arasında kesintisiz bir demiryolu bağlantısı sağlamaktadır. Şehirdeki trafik sıkışıklığını hafifletmeye yarayan bu bağlantı, şehir sakinlerinin seyahatlerini daha verimli bir şekilde yapmalarına yardımcı oluyor. Burada Marmaray’ın en güncel haritasını bulabilirsiniz.

Halkalı-Gebze hattı olarak da bilinen Marmaray hattı, 12 Mart 2019’da faaliyete geçirildi. Daha önce Haydarpaşa – Gebze hattı olarak mevcut olan tren yolu hattı, sıfırdan yapılarak Marmaray Tüneli vasıtasıyla Avrupa Yakası’nda inşa edilen Halkalı – Sirkeci ve Anadolu Yakası’ndaki son durağı olan Ayrılık Çeşmesi hattına bağlandı. Son olarak Halkalı – Bahçeşehir hattı inşa edilerek Marmaray hattı uzatıldı.

İstanbul Marmaray haritası

Haritayı sayfada daha rahat görüntüleyebilmeniz için hattı 3’e böldük. Avrupa Yakası kısmı ile başlıyoruz, Anadolu Yakası kısmı ile devam ediyoruz ve Bahçeşehir kısmı ile bitiriyoruz. Ayrıca en alttaki bağlantıdan hattın tam halinin büyük versiyon haritasını açabilirsiniz.

B1 Halkalı – Gebze Hattı Avrupa Yakası kısmı

B1 Halkalı - Gebze Hattı Avrupa Yakası kısmı

B1 Halkalı – Gebze Hattı Anadolu Yakası kısmı

B1 Halkalı - Gebze Hattı Anadolu Yakası kısmı

B2 Halkalı – Bahçeşehir Hattı

B2 Halkalı - Bahçeşehir Hattı

Marmaray haritası tam versiyon

Bu bağlantıdan İstanbul’un metro haritasının tam boyutlu versiyonunu açabilirsiniz.

İstanbul Marmaray haritası Tam 2