BAL ligi İstanbul takımları 2024

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele edecek takımlar belli oldu. Peki BAL ligi İstanbul takımları hangileridir? BAL liginde bu sezon en az 15 İstanbul takımı bulunacak.

BAL ligi İstanbul takımları

2023-24 Bölgesel Amatör Lig sezonunda BAL liginde mücadele edecek İstanbul takımları; Alibeyköy (Eyüpsultan), Bağcılarspor, Bahçelievlerspor, Bayrampaşa, Beylerbeyi 1911 FK (Üsküdar), Beylikdüzüspor, Büyükçekmece Mimarobaspor, Feriköy (Şişli), Haliçspor (Fatih), İFA (Küçükçekmece), Kartalspor, Leventspor (Beşiktaş), Nişantaşıspor (Şişli), Şile Yıldızspor, Vefaspor (Fatih) oldu.

BAL ligine katılımlar her sezon başında ve genellikle ağustos ayında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenen bir takvime göre yapılır. BAL ligine son başvuru tarihi sona erdiği zaman lige katılacak takımlar netleşir.

İstanbul takımlarının BAL ligine katılımı

BAL liginde mücadele eden takımlar, il kontenjanına göre belirlenen şartlara göre lige alınır ve bu şartlar bazı durumlarda lig yükselme ve küme düşme durumlarında da uygulanır.

Örneğin, küme düşme konusunda İstanbul takımları kendi aralarında sıralanır ve normalde küme düşme hattında yer almasa bile en sondaki takım küme düşer. Grupta 12 takım olsa ve 4 İstanbul takımı ilk 4’te bile olsa 4.sıradaki takım küme düşebilir.