İstanbul’da simit ne kadar?

İstanbul’da sıkça tüketilen simit, sokak yemeği, kahvaltılık veya atıştırmalık olarak tercih edilir. İstanbul’da 2024 yılında güncellenen simit fiyatı ne kadar? Son zamla birlikte simit fiyatları artış gösterdi.

İstanbul’da simit fiyatlarına zam yapıldı. Fırınlar ve pastanelerde satılan simitlerin fiyatı 10 TL’ye çıkarken, İstanbul Halk Ekmek’teki simitlerin fiyatı ise 7 TL’ye yükseldi.

İstanbul’da simit fiyatı

İstanbul’daki fırınlar ve pastanelerde güncel simit fiyatı 10 TL olarak belirlenmiştir. 1 Temmuz 2023 tarihinde yapılan zammın ardından, önceden 7.50 TL olan 100 gram simit fiyatı 10 TL’ye yükselmiştir.

Pastanelerde simit fiyatı 20 TL’den başlıyor ve 30 TL’ye kadar çıkıyor. Havalimanlarında simit fiyatı 70 TL’den başlıyor.

İstanbul Halk Ekmek’te bir simidin fiyatı 7 TL’dir. Önceden 5 TL olan 100 gram simit, son zammın ardından 7 TL’ye yükselmiştir.

İstanbul’da simit zammı

İstanbul’da simide İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) tarafından zam yapıldı. Hammadde fiyatlarındaki artışı sebep gösteren esnaf, 100 gram simidin fiyatının 10 TL olmasına karar verdi.

İstanbul’da, seçimlerden önce simit fiyatlarının 12 TL’ye çıkarılması planlanmış, fakat bu zam seçimler sonrasına ertelenmişti. Yapılan son KDV düzenlemesiyle birlikte simit fiyatlarına yeniden zam yapılması öngörülüyor.

Simit, susam kaplı yuvarlak ekmektir ve popüler bir geleneksel Türk atıştırmalıktır. Simit Türk toplumunda ve özellikle İstanbul’un şehir yaşamında önemli bir yer tutmaktadır. Ülkenin her yerindeki fırınlarda, sokak tezgahlarında ve marketlerde bulunan simit, ikonik ve sevilen bir sokak yemeğidir.