İstanbul Havalimanı’na metrobüs ile nasıl gidilir?

İstanbul Havalimanı’na metrobüs ile nasıl gidildiğini merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Burada üç farklı güzergah ile metrobüs kullanarak İstanbul Havalimanı’na nasıl gidileceğini anlatıyoruz. Lafı fazla uzatmayalım ve hemen sizin için metrobüsle İstanbul Havalimanı’na yol tarifine geçelim.

Metrobüs yolu, Beylikdüzü ile Söğütlüçeşme arasında uzanan bir güzergaha sahiptir. Bu güzergah üzerinde farklı uzunluklarda hatlar bulunur. Metrobüse doğrudan İstanbul Havalimanı’na gitmek mümkün olmasa da bu güzergah üzerindeki bazı duraklarda aktarma yaparak İstanbul Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

Bunun için en iyi yol, Mecidiyeköy’de inip H-2 İETT otobüsünü kullanmak veya Zincirlikuyu’da inip Havaist otobüsüne binmektir. Aşağıda tüm yolları ve ayrıntılarını görebilirsiniz:

  • Metrobüsten Mecidiyeköy’de inin. Burada H-2 Mecidiyeköy – İstanbul Havalimanı otobüsüne aktarma yapın. Bunun için Beylikdüzü – Söğütlüçeşme, Avcılar – Söğütlüçeşme, Zincirlikuyu – Beylikdüzü, Zincirlikuyu – Avcılar hatlarını kullanabilirsiniz.
  • Metrobüsten Zincirlikuyu’da inin. Burada HVİST – 15 nolu Havaist otobüsüne binin. Bunun için Beylikdüzü – Söğütlüçeşme, Avcılar – Söğütlüçeşme, Zincirlikuyu – Beylikdüzü, Zincirlikuyu – Avcılar hatlarını kullanabilirsiniz.
  • Metrobüsten Mecidiyeköy’de inin. Burada M7 metrosuna Kağıthane yönünde binin. Kağıthane’de metrodan inin ve havalimanı metrosuna aktarma yapın. Bunun için Beylikdüzü – Söğütlüçeşme, Avcılar – Söğütlüçeşme, Zincirlikuyu – Beylikdüzü, Zincirlikuyu – Avcılar hatlarını kullanabilirsiniz.
  • Metrobüsten Küçükçekmece’de inin. Burada Halkalı yönüne giden Marmaray trenine binin. Halkalı’da trenden inin ve havalimanına giden H-3 Halkalı Marmaray – İstanbul Havalimanı otobüsüne aktarma yapın. Bunun için Beylikdüzü – Söğütlüçeşme, Avcılar – Söğütlüçeşme, Zincirlikuyu – Beylikdüzü, Zincirlikuyu – Avcılar, Cevizlibağ – Beylikdüzü hatlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca Halkalı’dan HVİST – 6 nolu Havaist otobüsüne de binebilirsiniz.