İBB plaj ücretleri 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaz sezonunun başlangıcıyla birlikte şehrin dört bir yanında bulunan plajlar için yeni giriş ücretlerini açıkladı. Vatandaşların büyük bir ilgiyle beklediği bu duyuru, plaj tutkunları için yaz planlarını oluşturacak kritik bir detay sunuyor.

İBB’nin işlettiği plajlarda, 15 Haziran’dan itibaren geçerli olacak yaz sezonu için belirlenen ücretler, yüksek kaliteli hizmet sağlamayı ve bu hizmetlerden herkesin yararlanmasını hedefliyor.

İBB plaj ücretleri

Kadıköy Caddebostan 1 ve Bakırköy Güneş plajlarında giriş ücretleri tam olarak 60 TL olarak belirlenirken, öğrenciler için bu ücret 30 TL olarak ayarlandı. Bu plajlarda sunulan hizmetler arasında kapalı turnike sistemi, tam fonksiyonlu tuvalet, duş, soyunma kabini, kafe, spor alanları, şezlong ve şemsiye bulunuyor. Ayrıca, Kadıköy Caddebostan 2-3 ve Küçükçekmece Menekşe plajlarında ücretli açık duş ve tuvalet hizmetleri de Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından sağlanıyor.

Diğer yandan, Çatalca Yalıköy 1-2, Arnavutköy Yeniköy, Sarıyer Kısırkaya, Silivri Semizkum, Kumluk, Selimpaşa, Büyükçekmece Albatros ve Avcılar Denizköşkler plajlarında ise asgari ihtiyaçların karşılanabileceği duş, tuvalet, soyunma kabini gibi hizmetler 2 TL karşılığında sunulacak. BELTUR Büyükada Plajı’nda ise şezlong, şemsiye, tuvalet ve duş gibi temel hizmetler veriliyor ve plaj alanında 2 BELTUR Mini konsepti ile yeme içme ihtiyacı karşılanabiliyor.

İBB, ayrıca yaz sezonunda kendi sorumluluğundaki plajlarda ve kent genelindeki 51 plajda 09.30-19.00 saatleri arasında cankurtaran hizmeti sunacak. Toplamda 662 cankurtaran görev yapacak ve hizmet kapsamında 50 jet ski, 4 kurtarma botu, 2 dron, 19 ATV aracı ve 244 gözetleme kulesi kullanılacak.

İstanbul’da yaşayanlar ve şehri ziyaret edenler için plajlar, yaz aylarının vazgeçilmez bir parçası. İBB’nin açıkladığı yeni ücret tarifesi, plajlara erişimi daha da kolaylaştırarak, herkesin bu yaz keyfinden faydalanabilmesi için önemli bir adım. Güneşin, denizin ve kumun tadını çıkarmak isteyen herkes için İBB plajları bu yaz da kapılarını açıyor.