İBB öğrenci yurtları nerede?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrencilere yönelik yurt hizmetleri sunarak barınma sorunlarına çözüm sağlıyor. İBB tarafından sunulan öğrenci yurtları, konforlu ve güvenli barınma alternatifleri ile öğrencilerin eğitim yaşamlarını desteklemeyi hedefliyor.

İBB öğrenci yurtları, modern imkanlarla donatılmış ve öğrenci ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmıştır. İstanbul’un farklı bölgelerinde bulunan İBB yurtları, her biri farklı kapasite ve özelliklerle hizmet vermektedir. Peki İBB öğrenci yurtları nerede? İBB’nin kaç öğrenci yurdu var? İBB öğrenci yurtlarının yerleri ve toplam yurt sayısı hakkında bilgi almak için okumaya devam edin.

İBB öğrenci yurtları nerede?

İBB öğrenci yurtları, kütüphane, çalışma odaları, bilgisayar ve etüt odaları, çamaşır yıkama ve ütü odaları, televizyon odaları, hobi mutfakları, yemekhane, masa tenisi ve fitness gibi spor alanları, havuz, hamam, dinlenme odaları, sauna ve mescit gibi birçok farklı ihtiyaca yönelik ortak alanlar sunuyor. İBB’nin toplam 14 öğrenci yurdu vardır.

Kız öğrenci yurtları

İBB’nin halihazırda 8 adet kız öğrenci yurdu var. İBB’nin kız öğrenci yurtları, Avcılar, Bayrampaşa, Eyüpsultan, Kadıköy, Küçükçekmece, Maltepe ve Beyoğlu ilçelerinde bulunuyor.

  • Avcılar-1 Kız Öğrenci Yurdu: Üniversite Mahallesi, Cemil Meriç Sokak, No:13 Avcılar/İstanbul
  • Avcılar-2 Kız Öğrenci Yurdu: Üniversite Mahallesi, Naz Sokak, No:8 Avcılar/İstanbul
  • Bayrampaşa Kız Öğrenci Yurdu: Altıntepsi Mahallesi Akpınar Caddesi, No : 97 – 99, 34035 Bayrampaşa/İstanbul
  • Eyüpsultan Kız Öğrenci Yurdu: Alibeyköy (Emniyettepe Mahallesi), Mehtap Caddesi No : 15-17, 34060 Eyüpsultan/İstanbul
  • İBB Zeren Ertaş Kız Öğrenci Yurdu: Hasanpaşa Mahallesi, Uhuvvet Sokak, No:42/D Kadıköy/İSTANBUL
  • İBB Filenin Sultanları Kız Öğrenci Yurdu: Atakent Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, No: 34 Küçükçekmece / İstanbul
  • Maltepe Kız Öğrenci Yurdu: Yalı Mahallesi İstasyonlu Sokak No : 9, 34846 Maltepe/İstanbul
  • Örnektepe Kız Öğrenci Yurdu: Örnektepe Mahallesi, Papatya Sokak, No:1 Beyoğlu/İstanbul

Erkek öğrenci yurtları

İBB’nin halihazırda 6 adet erkek öğrenci yurdu var. İBB’nin erkek öğrenci yurtları, Bağcılar, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Şişli ve Ümraniye ilçelerinde bulunuyor.

  • Bağcılar Cüneyt Arkın Erkek Öğrenci Yurdu: Yeni Mahalle Mahallesi, Mevlana Caddesi, 1539 Sokak, No: 13 Bağcılar /İstanbul
  • Esenyurt Erkek Öğrenci Yurdu: Zafer Mahallesi Rıfat Ilgaz Caddesi, 160. Sokak No : 5, 34513 Esenyurt/İstanbul
  • Gaziosmanpaşa Erkek Öğrenci Yurdu: Fevzi Çakmak Mahallesi, 758.sokak no:3 Küçükköy Meydan, 34255 Gaziosmanpaşa/İstanbul
  • İBB Filenin Sultanları Erkek Öğrenci Yurdu: Atakent Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, No: 34 Küçükçekmece / İstanbul
  • Şişli Erkek Öğrenci Yurdu: İzzetpaşa Mahallesi Seçkin Sokak No:2 Şişli/İstanbul
  • Ümraniye Erkek Öğrenci Yurdu: Şerifali Mahallesi Büyükyavuz Sokak No : 50, 34775 Ümraniye/İstanbul

İBB öğrenci yurtları başvuruları

Yurtların doluluk oranları, öğrencilerin taleplerini yansıtarak, İBB yurtlarının ne kadar tercih edildiğini gösteriyor. Yurt başvuruları ve kayıt takvimi gibi detaylı bilgiler, İBB’nin resmi web sitesinde yer alıyor.

İBB öğrenci yurtları, öğrencilere sadece barınma imkanı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda sosyal ve kültürel aktivitelerle de onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu yurtlar, öğrencilerin akademik başarılarını destekleyen ve onlara güvenli bir yaşam alanı sağlayan önemli birer kaynak olarak öne çıkıyor.

İBB öğrenci yurtları ücreti

Öğrenciler, başvuru şartları, adımları ve yurt seçenekleri hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirler. Ayrıca, yurt ücretleri oldukça makul seviyelerde tutularak, öğrenci bütçelerine uygun hale getirilmiştir.

2024 yılı için belirlenen yurt ücreti, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil aylık 1.300 TL olarak belirlenmiştir. İstanbul’da eğitim gören öğrenciler için İBB yurtları, hem kaliteli hem de ekonomik bir barınma alternatifi sunuyor.